Архив на категория: Общи приказки

Принципите на Лари

Днес цял ден ми късаха нервите по реда на номерата: програми, клиенти, климат, световен заговор и т.н. Затова ще се отклоня от строго професионалната тема и ще изредя няколко жизнеутвърждаващи принципа, които са дефинирани от Лари Уингет в неговата книга “Спри да хленчиш! Размърдай си задника!”.

  • Когато хората ти казват колко са богати — вероятно изобщо не са
  • Когато хората ти казват колко са честни — пази портмонето си
  • Когато хората ти кажат, че правят нещо за твое добро — става дума за тяхното добро
  • Никой не го е грижа за твоите проблеми — трябва да си седнеш на задника и да се справиш сам
  • Никога не казвай, че не може да стане по-лошо от това — винаги може да стане по-лошо
  • Ако не ти се случва да правиш много грешки — значи не ти се случва кой знае какво в живота
  • Не позволявай на устата ти да напише чек, който задникът ти не може да изплати

Братя и сестри, препоръчвам ви този човек — прочетете го!

Дивотиите на Google Earth

Да, Гугъл, мугъл, ама и те се дънят. Щъкам си аз из милата татковина, гледайки я от врабешки поглед и какво съзирам. До Шумен се мъдри едно китно селище. Не колумбясвам — просто там съм роден някога, много отдавна. Така че си знам, че е там, но се сащисвам от името, изписано в Google Earth — Cen­gel. Който не вярва — да погледне картинката. Странното в случая е, че селото се е казвало Ченгел до 1878 година. Веднага след Освобождението е прекръстено на Дивдядово. До 1971 г. е село, и то не малко, а след тази година е квартал на Шумен. Та откъде са изкопали това име братята американци, си остава една тъмна загадка за мен.

Нека започнем!

Такааа. Видяла жабата, че коват вола, та и тя тръгнала блога да прави. Целта на този блог (поне една от целите) е да споделя опита си в областта на предпечата, рекламата, дизайна (хм, хм — то кой ли вече не е дизайнер, що не и аз), масовите комуникации и… каквото още там се сетя по пътя. Надявам се нещата, публикувани тук, да са ви от полза, а пък защо не и да ви доставят удоволствие от четенето. 🙂