Gray’s Anatomy

Винаги съм твърдял, че обработката на рекламни фотографии с човешки лица или фигури трябва да бъде поверявана или на художници, или поне на хора, преминали известна подготовка по рисуване на човешко тяло. Иначе се получават нелепици като тази рекламна кампания на някакво заведение или конкурс, или нещо от сорта. Вероятно уговорката е била нещо от сорта: “Абе имаме една мацка тука. Не, не сме наемали фотограф — много скъпо искат мискините. Отпрахме снимката от “Хайклуб”, ти виж там пооправи я, дорисувай това-онова и я пускай. Ако не става — нали имаше някаква 3D програмка — сглоби нещо и приший главата. Не се престаравай много — и без това правя услуга на заведението на свако.” И в резултат се получават двете мацки от картинката. По принцип тези крехки девойчета не би трябвало да са вдигали нещо по-тежко от чаша с “Мохито”, но като краен резултат изглеждат като полузащитници ветерани от Американската професионална футболна лига при това без платени здравни осигуровки и видимо калпав травматолог.

Затова не е лошо като правите такива манипулации, на една ръка разстояние от вас да бъде някой наръчник по анатомия (ако не сте уверени как изглеждат кокали и мускули). И да сверите дали вашата картинка прилича поне малко на тези от книгата. “Анатомия” на Хенри Грей е едно много добро начало.

2 мнения за “Gray’s Anatomy

  1. По повод нуждата от уроци по анатомия — явно и “професионалистът”, който е обработвал снимката на Лора Караджова за корицата на сп. Mr. Big, има нужда от такива.

    http://life.dir.bg/gallery.php?id=8689883&nomer=1

    Добре, че са другите снимки — да видим, че момичето всъщност си има пъп. Явно не са го харесали за корицата обаче.

  2. Има един свеж сайт — Pho­to­shop Dis­aters (http://www.psdisasters.com), където бъка от какви ли не изцепки. Най-интересното е, че дори и водещи издания се дънят понякога, и то на корицата, явно в бързината. Там освен с извънземни девойки без пъп има и такива с два еднакви крака или три ръце и т.н. Преди време бях постнал някои неща оттам: http://pin-bg.com/blog/?p=366

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *