Препресър промуши Дилма Русеф

Признавам, че заглавието е малко подвеждащо, ама тя и снимката си е такава – подвеждаща. Този път са се отличили бразилските колеги от вестник Estadao. Събитието е било протоколно – Дилма Русеф в качеството си на президент е на посещение във военна академия, където й отдават военни почести. Фотографът съвестно си е свършил работата и е нащракал серия снимки, които е подал към материала. Оттам вече си представям обичайния хаос – вестникът бърза да затваря, на макета е планирана широка снимка, а получават висока, дежурният редактор вече е „изпушил” и гледа само дали датите и заглавията са верни и – voila – Дилма Русеф е „бодната” като пиле на шиш от сабята на командира на почетната рота.

Е, има и друга версия – вестникът да не е пропуснал да се заиграе с лявото минало на Дилма и снимката да играе ролята на memento mori. Кой знае. Но и в единия, и в другия случай си говорим за гаф при кадрирането.

Така че – като кадрирате снимки за периодика – гледайте какво „режете”, за да не се получат смешни или нелепи случки. Като тази.

Дилма Русев на военна церемания 1Дилма Русев на военна церемания 1Дилма Русев на военна церемания -вестник Estadao

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *